Navigatie

Tijd en temperatuur

In onderstaande tabel zie je hoe lang diverse ingrediënten sous-vide moeten worden gegaard en op welke temperatuur. Bij het bepalen van de tijd is niet het gewicht van het vlees, de vis of de groente het uitgangspunt, maar de dikte. Is een ingrediënt twee keer zo dik dan in de tabel vermeld staat, vermenigvuldig dan de minimumtijd met vier.

Vlees

Rund of lam: malse stukken – varkenshaas, lendestuk (entrecot), ribeye, t-bone steak en lamskoteletten

VoedselDikteTemp.Min. tijdMax. tijd
Zacht rund, lam25 mm56ºC of hoger1 uur4 uur
 50 mm56ºC of hoger4 uur6 uur

Rund of lam: taaiere/magerder stukken – gebraad, rib, borststuk, runderschouder, grasrund, lamsbeen, bison, wild

Bison, wild25 mm56ºC of hoger8 uur12-24 uur
Gebraad, lamsbeen70 mm56ºC of hoger18 uur24-48 uur
Spare ribs50 mm80ºC24 uur48-72 uur
Buik, borst25 mm56ºC of hoger8-12 uur24 uur

Varken: malse stukken – varkenshaas, baby ribs (onderrug)

Varkenshaas 56 ºC of hoger90 min.6-8 uur
Baby ribs 60 ºC4-8 uur12 uur

Varken: taaiere stukken – kotelet, gebraad, spare ribs

Varkenskotelet25 mm60 ºC of hoger1 uur3-4 uur
Varkenskotelet50 mm60 ºC of hoger4 uur8 uur
Varkensgebraad70 mm71-80 ºC12 uur30 uur
Spare ribs70 mm71-80 ºC12 uur30 uur

Fruit

 

VoedselDikteTemp.Min. tijdMax. tijd
AppelPlakjes83,5 ºC1 uur8 uur

Gevogelte

 

VoedselDikteTemp.Min. tijdMax. tijd
Kippenborst met bot50 mm63,5 ºC of hoger2,5 uur6-8 uur
Kippenborst filet25 mm63,5 ºC of hoger1 uur6-8 uur
Kippenpoot / dij50 mm63,5 ºC of hoger2,5 uur6-8 uur
Halve wilde haan70 mm71 ºC of hoger6 uur8 uur
Kalkoen / eendepoot70 mm80 ºC8 uur10 uur
Confit (met vet en kruiden)70 mm80 ºC8 uur18 uur
Eendenborst25 mm63 ºC of hoger2,5 uur6-8 uur

Vis en zeevruchten

 

VoedselDikteTemp.Min. tijdMax. tijd
Magere vis12,5 mm60 ºC30-40 min.40 min
Vettere vis25 mm60 ºC40-50 min.50 min
Kreeft25 mm60 ºC45 min.45 min
St. Jacobsschelpen25 mm60 ºC1 uur1 uur
GarnalenGroot of extra groot60 ºC30 min.30 min

Groenten

Knolgroenten: bieten, wortelen, selerie, pastinaak, aardappelen, rapen

VoedselDikteTemp.Min. tijdMax. tijd
 Tot 50 mm83,5 ºC1 uur4-6 uur

Tere groenten: asperge, broccoli, bloemkool, mais, aubergine, venkel, groene bonen, uien, erwten, pulp

 Tot 50 mm83,5 ºC45 min2 uur

Eieren

 

VoedselDikteTemp.Min. tijdMax. tijd
In de schaalZachtgekookt64 ºC45 min1,5 uur
 Hardgekookt71 ºC45 min1,5 uur

 

Bron : Sligro

© 2017 - 2018 sousvidestick.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.