Navigatie

Boeuf Borguignon Sous Vide gegaard

Vorige Artikel 2 van 6 Volgende

Het belangrijkste aan de bereiding van goed stoofvlees is de temperatuur waarop het vlees gaart. In de pan laten we het doorgaans tegen de kook pruttelen maar beter is het om rond de 85°C te garen. Door het in een vacuümzak te garen gaart het vlees gelijkmatig en is het langer houdbaar. Als je een rationele manier zoekt om stoofschotels te maken waarbij het vlees ultiem van smaak is en een perfecte malsheid heeft dan is dit een bereiding voor jou. Als je zorgvuldig en hygiënisch te werk gaat dan kun je op deze manier kleinere porties stoofvlees op voorraad leggen in de koeling.

De Sous Vide Stick beschikt over een hoge precisiethermostaat waarmee de temperatuur exact regelbaar is van 45-90°C. Je kunt zowel één persoons porties als één grote hoeveelheid garen.

 

Ingrediënten

2

kilo

rundersukade

150

gram

bacon, in grove stukken

1

dl.

olijfolie

 

 

zout, peper

4

 

uien, in grove stukken

4

 

winterwortels, in grove stukken

1

fles

rode Bourgogne wijn (Pinot noir)

2

teentjes

knoflook

2

blaadjes

laurier

4

takjes

tijm

5

dl.

kalfsfond

 

 

aardappelzetmeel

Werkwijze

  • Verwarm het water met de Sous Vide Stick tot exact 85°C.
  • Snij het vlees in grove stukken van 4 bij 4 centimeter.
  • Kruid het vlees royaal met peper en zout.
  • Bak het vlees kort en snel bruin in geklaarde boter. Bak de bacon op het laatst even mee.
  • Haal het vlees uit de pan en koel snel terug.
  • Fruit de ui, wortel en knoflook in de pan.
  • Blus af met de rode wijn en laat de aanbaksels los koken.
  • Voeg de kruiden en de kalfsfond toe en laat inkoken tot de helft.
  • Bind de saus licht af met een beetje aardappelzetmeel.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Meng het vlees en de bacon door de saus en trek in porties van 1 kilo vacuüm.
  • Gaar 8 tot 12 uur op 85°C.
  • Verwarm de stoof à la minute in een pan en breng eventueel verder op smaak.
  • Werk af met gebakken spek, zilverui en champignons.

Toepassingen

  • Serveer met componenten van aardappel, champignons, paddenstoelen, ui, tomaat, paprika, courgette, aubergine, etcetera.
© 2017 - 2019 sousvidestick.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.